Mama’s met LEF | Irene

Leestijd: 3,5 minuten

 

We weten allemaal dat shoppen voor je kind zoveel leuker is dan shoppen voor jezelf. In mama’s met LEF vragen we elke maand een mama het hemd van het lijf over moederschap, kledingstruggles en meer. Deze maand in mama’s met LEF: Irene! 👍

 

Irene

Even voorstellen..

Hoi! Mijn naam is Irene Groenink (26), ik woon in Zwolle en werk als Communicatieadviseur voor het Rode Kruis.

 

 

 

 

 

Ik ben een mama met LEF omdat ik in mijn eentje onze zoon opvoed. Mijn verloofde is Ethiopisch en woont (noodgedwongen) nog in zijn thuisland. Er is weinig contact mogelijk en door allerlei stomme omstandigheden is er in de nabije toekomst ook nog geen zicht op gezinshereniging.

 

Shoppen voor mijn kids

Waar let je op als je kleding voor je kind koopt? Printjes! Safari-achtige printjes kan ik moeilijk weerstaan, evenals grappige teksten.
Grootste miskoop qua baby/kinderkleding? Oef, ik kan zo gauw niks bedenken..

 

Gezin met 5.500 km afstand ertussen

Ik heb mijn vriend (verloofde) in de zomer van 2015 leren kennen toen ik met een groep vrienden afreisde naar Ethiopië voor een vrijwilligersproject. Hij (Biniyam) was die weken onze privéchauffeur. Een cliché, maar het was liefde op het eerste gezicht!

Nu, ruim vier jaar later, zijn we ouders van een prachtige zoon: Luka Selassie (bijna 2). Door omstandigheden kunnen we (nog) niet als gezin samenleven. Bini kon pijnlijk genoeg ook niet bij de bevalling aanwezig zijn. Ik betrek hem wel heel erg bij ons gezinsleven. FaceTimen of zo is helaas niet mogelijk, maar ik vertel onze zoon iedere dag over ‘papa’, dat hij misschien heel ver weg woont, maar in hart en hoofd heel dichtbij is. Ik laat hem foto’s zien en hij geeft voor het slapengaan één van de foto’s ook altijd een kusje. “Ciao papa!”, roept hij dan. Heel schattig.

Tevens probeer ik Luka zoveel mogelijk in twee culturen en twee talen op te voeden. Voor dat laatste heb ik heel recent een soort ‘taalmaatje’ gevonden – een Ethiopische vrouw die wekelijks met Luka gaat spelen en hem op die manier de taal leert. Zó gaaf!

Luka heeft zijn vader nu vier keer gezien, in Ethiopië. De laatste keer was afgelopen mei. Luka was toen ruim anderhalf. Toen hij zijn vader zag, wees hij naar hem en zei direct: “Papa! Papa!” Dat was voor mij een ontzettende opluchting: hij weet het. Hij wéét het gewoon, verdorie! We rocken als vader en moeder die 5500 kilometer!

 

Shoppen bij LEF

Ik shop bij LEF omdat LEF om te beginnen een super leuk aanbod aan kinderkleding en -accessoires heeft en daarnaast vriendelijke en snelle service biedt. Favoriete LEF item? So-wie-so het t-shirt met de tekst: ‘Pretty eyes & chubby thighs’.

 

Grootste struggle of being a mom

De juiste balans vinden tussen werk, vrienden en het moederschap. Omdat ik mijn zoon in mijn eentje opvoed, heb ik de stelregel dat ik het grootste deel van de week met hem wil doorbrengen, maar da’s behoorlijk een gepuzzel als je je bedenkt dat ik überhaupt al 32 uur in loondienst werk (één dag thuis – dan werk ik alleen wanneer mijn zoontje slaapt), daarnaast een klein tekstbureautje run en nog een sociaal leven ‘moet’ onderhouden met vrienden die veelal niet naast de deur wonen.

 

Motherhood

Het leukste aan mama zijn: De wereld opnieuw ontdekken – zo voelt het. Ik zie alles nu door de ogen van mijn kind en zie of hóór daardoor dingen die ik anders niet zou hebben gezien of hebben gehoord. Mijn kind maakt mij eigenlijk weer een beetje kind, zo kun je het zien. Mijn tip aan alle andere mama’s: kijk en luister naar je kind en vertrouw op wat je ziet en hoort. Laat je niet gek maken door internet of boekjes, of door de buurvrouw, of misschien wel je beste vriendin.

 

Meer te weten komen over Irene?
Volg haar op Instagram: @irenegroenink

Deel uw mening